free delivery in eu on orders over 100€
0 Cart
Added to Cart
  You have items in your cart
  You have 1 item in your cart
  Total
  Check Out Continue Shopping

  News

  Tekninen vastine koskien Ylen ti 8.3 uutisoimaa ONE WAY -sauvojen hiilikuituteknologiaa

  • ONE WAY -sauvat perustuvat nk. Prepreg-hiilikuituteknologiaan. Tämä tarkoittaa puolivalmista hiilikuituaihiota, joka sisältää hiilikuidun lisäksi myös epoksin.   
  • ONE WAY -sauvat käyttävät japanilaista Diamond Carbon Prepreg-aihiota. One Way on kehittänyt tähän aihioon perustuvan erittäin modernin ja kilpailukykyisen valmistusteknologian.
  • Sauvoissa aikaisempina vuosina käytetty ilmaus ”100% hiilikuitua” on peräisin Diamond Carbon Prepreg -aihiosta. Diamond Carbon Prepreg -aihion kuitumateriaali on 100%:sti hiilikuitua.
  • Ylen testaama neljä vuotta vanha ja valikoimastamme poistunut Diamond 9 Max -sauva perustuu yksiselitteisesti tähän japanilaiseen Diamond Carbon Prepreg-aihioon.
  • Ylen testaama Diamond 740 on edullisin sauvamme, jonka hinta on alle 30€. Se on tarkoitettu silloin tällöin hiihtäville harrastelijoille. Sauva ei ole vertailukelpoinen muiden Ylen testaamien vakavaan harrastus- tai kilpailukäyttöön tarkoitettujen sauvojen kanssa.
  • Diamond 740 -sauvassa on 40% hiilikuitu-prepreg-aihio 90-100 cm matkalla sauvan keskellä. Sauva on muutoin lasikuitua. Ylen testissä sahattiin 2 cm mittaisia näytteitä eri puolilta sauvaa, minkä takia eri testit antoivat erilaisia tuloksia. Vaikka tutkimukset antoivat epäselviä ja keskenään ristiriitaisia tuloksia, niistä vedettiin värittyneitä ja vahvoja johtopäätöksiä. Uutisointi oli virheellistä ja yleisöä harhaan johtavaa.
  • Kaikki ONE WAY Sportin sauvoja koskevat tekniset spesifikaatiot ovat virheettömiä. ONE WAY on jakanut kuluttajille oikeaa informaatiota, jonka perusteella he ovat voineet hahmottaa laadun ja hinnan korrelaation.
  Miksi sauvoista sitten löytyi lasikuitua?
  • Ylen luoma mielikuva, että ONE WAY -sauvoissa olisi käytetty lasikuitua kuluttajien harhaanjohtamiseksi ja kustannusten säästämiseksi on virheellinen. Ylen juttua valmisteltaessa taustalla ei ole ollut asiantuntemusta hiihtosauvojen valmistuksesta. Tästä syystä jutun antama kuva on vinoutunut ja testeistä vedetyt johtopäätökset hätäisiä.
  • ONE WAY -sauvojen valmistuksessa on käytetty pientä määrää lasikuitua, mutta lasikuitu ei ole hiilikuidun korvike. Sauvoista löytyvä lasikuitu ei ole komposiittirakenteen kuitumateriaalia, johon sauvan vetolujuus perustuu.
  • Hiihtosauvojen rakennetta voi verrata esimerkiksi teräsbetoniin, jossa vetolujuus perustuu teräsverkkoon. Samalla tavalla hiilikuituvalussa komposiitin vetolujuus syntyy hiilikuidusta. ONE WAY -sauvoista löytyvä pieni lasikuitumäärä ei ole vetolujuutta tuottava rakenne. Sauvojen vetolujuus perustuu 100%:sti hiilikuituun. Haluamme myös korostaa, että ONE WAY käyttää sauvoissaan kustannuksia säästämättä vetolujuudeltaan kaikkein parhaimpia saatavissa olevia hiilikuitumateriaaleja.
  • Paras suksisauva on yhtä aikaa kevyt ja mekaanista rasitusta kestävä. Nämä ovat keskenään ristiriitaisia tavoitteita. Tämän takia ONE WAY -sauvojen valmistukseen liittyy ylimääräinen työvaihe. Tässä työvaiheessa käytetään ohutta lasikuitumattoa, joka on kriittinen sauvojen kolhuja ja iskuja kestävän mekaanisen lujuuden aikaansaamiseksi. Kustannuksia se ei alenna, päinvastoin, jokainen erillinen työvaihe kasvattaa valmistuksen kustannuksia.
  • Lopputuloksena valmistusteknologia mahdollistaa kevyen mutta samalla myös mekaanista rasitusta kestävän sauvan. Hiihdon ja ampumahiihdon maailmancup -vahinkotilastot osoittavat ONE WAY -sauvojen valmistusteknologian edistyksellisyyden.

  Sami Jauhojärvi LahtiMartin Fourcade Oslo 2016Aino-Kaisa Saarinen Falun

  Yhteenvetona totean, että ONE WAY -sauvat perustuvat parhaaseen teknologiaan, ne vastaavat teknisiä spesifikaatioita ja ne ovat käytännössä koeteltuja kaikkein vaativimmassa ympäristössä hiihdon ja ampumahiihdon maailmancup-kilpailuissa.

  Pahoittelemme uutisoinnista tuotteidemme käyttäjille ja jälleenmyyjille koituvaa harmia ja hämmennystä.

  Andreas Bennert
  toimitusjohtaja, ONE WAY Sport Oy